Uitkeren spaarkasovereenkomst

Uw spaarkasverzekering bij Nationaal Spaarfonds bereikt binnenkort de einddatum of heeft deze al bereikt. Op uw polisblad staat wie recht heeft op de uitkering, de begunstigde. De spaarkasverzekering kon gesloten worden als spaarverzekering en als lijfrente. Check uw polisblad als u niet zeker weet wat het fiscale regime van uw spaarkasverzekering is.

Wanneer informeren wij u over de uitkering van uw verzekering?
Eind januari 2020 ontvangt u een brief. Hierin staat de voorlopige of definitieve waarde van uw spaarkasverzekering, welke mogelijkheden u heeft voor de uitkering en welke documenten u moet aanleveren. Heeft u een verzekering op basis van aandelen? Dan staat in de brief de voorlopige waarde. Bij de euro spaarkasverzekeringen staat de definitieve waarde.

Welke keuze heeft u ten aanzien van de uitkering?
Dit hangt af van wat voor soort spaarkasverzekering u heeft en of u spaart of belegt. De spaarkasverzekering kon gesloten worden als spaarverzekering, maar ook als lijfrenteverzekering. Voor de mogelijkheden voor een lijfrenteverzekering klik hier.

Euro spaarkasverzekering
Zodra alle benodigde documenten bij ons binnen zijn, maken wij de uitkering binnen tien werkdagen over. Het bedrag is maximaal drie werkdagen daarna zichtbaar op de bankrekening van de begunstigde.

Aandelen spaarkasverzekering
Wilt u uw uitkering liever in aandelen? De aandelen NN Equity Investment Fund – U kunnen niet meer worden overgeboekt. Dit fonds is namelijk sinds 2018 alleen beschikbaar voor verzekeringsproducten. In het NN Equity Investment Fund – P kan wel worden belegd via een effectenrekening bij een bank. Dit is hetzelfde fonds, maar met een andere koers en lagere lopende kosten. De ISIN code van het P - fonds is NL0000286318, die van het NN Equity Investment Fund – U is NL0012838858. Meer informatie over de fondsen vindt u op www.nn.nl bij ‘Fondsen en koersen’. Kiest u voor een uitkering in aandelen? Wij geven dan aandelen NN Equity Investment Fund - P uit. Controleer voordat u voor deze optie kiest of uw bank aandelen NN Equity Investment – P accepteert.

U kunt ook kiezen voor een uitkering in euro’s. In dat geval verkoopt Nationaal Spaarfonds de aandelen voor u zodra alle benodigde documenten digitaal bij ons binnen zijn. Dit doen wij tegen de koers van de laatste beursdag van die maand. U ontvangt maximaal tien werkdagen daarna het bedrag op uw bankrekening.

Zorg ervoor dat u alle gevraagde documenten op tijd instuurt
Het is belangrijk dat Nationaal Spaarfonds alle documenten digitaal ontvangt voor 1 juni van het jaar na expiratie. Is dit niet het geval? Dan worden de aandelen verkocht tegen de koers van de laatste beursdag in mei van het jaar na expiratie en reserveren wij de uitkering voor u. U kunt dan alleen nog kiezen voor een uitkering in euro’s.

Documenten uploaden
De keuze geeft u door via het onderstaande digitale formulier. Bij stap 2 kunt u aangeven of het om een spaar- of lijfrenteverzekering gaat. Welk fiscale regime toepassing is op uw spaarkasverzekering staat op uw polisblad en in de brief die u van ons hebt ontvangen.

Uitkeren spaarkasverzekering
Veelgestelde vragen

U kunt uw documenten ook per post insturen naar het onderstaande adres:
Nationaal Spaarfonds
Antwoordnummer 1525
6800 WC Arnhem

Voorbeeld documenten
Voorbeeld verklaring van rechthebbende
Voorbeeld paspoort rijbewijs
Voorbeeld bankpas bankafschrift
Voorbeeld krantenkop